Over het algemeen kun je als standaard BTW-tarief 21% gebruiken. Het 21% tarief geldt namelijk voor de meeste producten en diensten.


Afhankelijk van wat je verkoopt kan het overigens wel zijn dat je gebruik kunt maken van het 9% BTW-tarief, maar dit zal je zelf even na moeten kijken. Het 9% BTW-tarief is voornamelijk geldig voor etenswaren.


Wanneer je net onder de tabbladen op de belastingpagina op “standaardtarieven” klikt kom je op een pagina terecht waar je het standaard BTW-tarief kunt instellen.


Bij landcode kun je NL invullen als het om Nederland gaat en als het om België gaat BE. Wil je het BTW-tarief voor een ander land instellen, dan kun je de landcode altijd vinden op Wikipedia.


In Nederland hoef je verder bij Staatcode, Postcode en Plaats helemaal niets in te vullen. In Nederland geldt tenslotte overal hetzelfde BTW-tarief en het maakt dus niet uit waar de klant woont.


Bij Belasting in % kun je afhankelijk van het btw-tarief dat je moet hanteren 21 of 9 invullen. Bij belastingnaam kun je het BTW-tarief een naam geven, bijvoorbeeld BTW – Standaard, BTW 21% of zoals je het zelf wilt noemen.


Wanneer je 21% als BTW-tarief gebruikt kun je dit ook laten gelden voor de verzendmethoden. Je hoeft dit vinkje dus niet weg te halen. Indien je gebruikmaakt van een laag BTW-tarief (9%) kun je een extra rij aanmaken om de BTW voor de verzendmethoden in te vullen (21%).


Wanneer je alles hebt ingevuld zal het er dus als volgt uitzien:
Werken met 2 tariefen:


Wat natuurlijk ook mogelijk is, is dat je zowel de 21% btw als de 9% btw in je webshop moet toepassen. Dit kun je instellen door bij aanvullende belastingklassen (onder het tabblad Belasting > Belastingopties) Reduced Rate en Zero Rate te verwijderen en te vervangen met de tekst Laag tarief.Wanneer je vervolgens op opslaan klikt krijg je bovenaan de optie Laag tariefWanneer je op de link Laag tarief tarieven klikt, krijg je het zelfde scherm te zien als bij het standaard tarief:Voeg hier een nieuwe rij toe en vul bij Belasting in % het btw tarief naar wens in. Klik vervolgens op Wijzigingen opslaan. Dit tarief is nu te selecteren bij het product onder het onderdeel Productgegevens (hieronder een voorbeeld van een variabel product, maar dit geldt ook voor simpele producten):