SEO is een Engelse term en staat voor “Search Engine Optimalisation” oftwel “Zoekmachine Optimalisatie”. Waarschijnlijk raad je het al, met een goede SEO kom je hoger in zoekmachines te staan en dat betekend meer bezoekers. Op deze pagina bespreek ik een aantal manieren voor een betere SEO van je WordPress website. Wil je je site optimaal maken voor zoekmachines.


-                Het eerste wat je moet doen is de structuur van de links op je site veranderen in iets anders dan de standaard ../?p=123. Ga in je Admin Dashboard naar “Instellingen” en dan naar het tabblad “Permalinks”. Vink nu bij de algemene instellingen “Aangepaste Structuur” aan en vul daar /%postname% (of /%category%/%postname%/ als je de categorie er ook bij wilt hebben) in. Klik op “Wijzigingen opslaan” en als hij zegt dat je je .htaccess bestand moet updaten doe je het volgende: Open kladblok en plak daar de code in die onderaan bij permalinks staat. Sla nu het bestand op als “Alle bestanden (*.*)” met als naam “.htaccess” en uploadt dit bestand naar de root van je site. Ga nu naar je site en klik een bericht/pagina aan en kijk of de URL in de adresbalk is veranderd in wat jij had ingesteld.


-                De volgende optie is erg simpel. Je moet de titels van de berichten/pagina’s die je op je site hebt staan veranderen. Zorg ervoor dat belangrijke sleutelwoorden vooraan in de titel staan, want zoekmachines liggen meer nadruk op de eerste paar woorden. Om dit te doen zijn er ook plugins beschikbaar zoals HeadSpace 2. Je kan hier meer over lezen bij SEO Plugins.


-                Zorg ervoor dat je wanneer je HeadSpace 2 hebt geinstalleerd, je bij elke pagina/elk bericht een pakkende beschrijving plaatst. Deze beschrijving kan je dan weer door middel van %%category_description%% bij HeadSpace 2 in te vullen, laten zien bij zoekresultaten van zoekmachines. Als de beschrijving goed is, dat wil zeggen pakkend en de mensen kunnen meteen zien waar het over gaat, heb je meer kans op bezoekers.

Met deze 3 punten, heb je heel makkelijk je site een stuk zoekmachine vriendelijker gemaakt. Vind je het niet genoeg dan kan je hier alle punten voor een goede SEO lezen (in het Engels).