Net zoals dat je een bericht in een bepaalde categorie kunt plaatsen, kun je een pagina onder een andere pagina zetten. Een pagina onder een pagina wordt ook wel een sub-pagina genoemd. Het is mogelijk om dit te blijven doen om een sub-sub-sub…-pagina te maken. Zo zou je een pagina “Merken” kunnen hebben, met daaronder een pagina “Banken” en daaronder pagina’s van soorten banken.

Hoe maak je een sub pagina
Om een sub-pagina aan te maken, hoef je niet veel te doen. Het enige dingen waar je minimaal over moet beschikken zijn twee pagina’s: een pagina die als “moeder-pagina” fungeert (de pagina waar je sub-pagina onder gaat vallen) en natuurlijk de pagina waar je een sub-pagina van wilt maken.

subpage

Vervolgens ga je in je admin dashboard naar “Pagina’s” en open je daar de pagina die je als sub-pagina wilt hebben. In het geopende scherm zie je aan de rechterkant een menu “Pagina attributen”. Zie je deze niet, controleer dan bij “scherminstellingen” of er een vinkje staat bij de optie “Pagina attributen”.

In dit menu heb je een optie genaamd “hoofd”. Wanneer je hierin op het dropdown menu klikt, krijg je alle pagina’s van je website te zien. Klik in deze lijst de gewenste “moeder-pagina” aan en sla vervolgens je pagina op. Gefeliciteerd, je hebt nu een sub-pagina aangemaakt.

Sub pagina in custom menu
 Wanneer je gebruikt maakt van een custom menu (“Weergave > Menu’s”) is het waarschijnlijk dat je pagina niet zichtbaar is als sub-pagina, terwijl je dit wel hebt ingesteld. Om dit alsnog voor elkaar te krijgen, open je je zelf gemaakte menu en zoekt daarin de pagina op die je als sub-pagina wilt hebben. Als deze pagina nog niet aan het menu is toegevoegd, dan doe je dit eerst door hem te selecteren en op “Aan menu toevoegen” te kiezen.

Als je de pagina in het menu gevonden hebt, klik je erop en versleep je hem naar de pagina waar hij onder moet komen te staan. Zorg ervoor dat je hem tot net onder de pagina versleept, en verplaats hem vervolgens een stukje naar rechts (zodat de stippelijn niet gelijk loopt met de pagina erboven). Laat nu de pagina los en, als alles goed is gegaan, zal de pagina nu als “subitem” worden weergeven.

subitem

Wanneer je het menu opslaat, zal hij vervolgens als sub-item weergegeven worden op je websit