Bij “Plugins” staan alle plugins die naar je site zijn geupload. In dit scherm kan je ze onder andere activere, deactiveren of verwijderen. Voordat je een plugin kan verwijderen, moet hij wel eerst worden gedeactiveerd.

Bij het tabblad “Nieuwe Plugin” kan je nieuwe plugins zoeken en installeren. Of wanneer je zelf een plugin hebt gemaakt, kan je voor “uploaden” kiezen en dan kan je de plugin naar WordPress sturen. Voordat je dit doet, moet je plugin wel aan bepaalde eisen  voldoen.

Verder kan je kiezen uit populaire-, nieuwe-, uitgelichte- en onlangs bijgewerkte plugins. Zo kan je in één oogopslag zien, welke plugins de meeste mensen gebruiken en dus erg goed zijn.

Als je verstand hebt van plugins, maar niet genoeg om een eigen plugin te maken, kan je bestaande plugins bewerken. Dit doe je door op het tabblad “Bewerken” te drukken. Je krijgt hetzelfde scherm te zien als wanneer je een theme wilt bewerken, alleen nu is het een plugin. Voordat je een plugin kan gaan bewerken, moeten wel de bestanden ervan schrijfbaar zijn. Nog even een tip: zorg ervoor dat je een backup maakt van het bestand dat je gaat veranderen. Voor het geval er iets fout gaat. Op deze manier kan je dan snel weer het werkende bestand terugzetten.

Onder “Gebruikers” krijg je een overzicht te zien van alle account die op je site in kunnen loggen. Hier kan je ook de rol die de account hebben, veranderen. Zo kan je ze beheerder (= Administrator) maken, of juist er voor zorgen dat ze niks kunnen veranderen door ze abonnee te maken. Hieronder een lijstje wat de verschillende rollen inhouden (Engelse namen staan erachter):

Beheerder/Administrator: Als beheerder kan je alles. Het thema veranderen, berichten schrijven en publiceren, etc.

Bewerker/Editor: Met deze rol kan je berichten en pagina’s maken en beheren. Ook kan je de berichten van andere personen (zoals Auteurs) beheren.

Auteur/Author: Iemand die zijn berichten kan schrijven, beheren en publiceren.

Bijdrager/Contributor: Iemand die berichten kan schrijven en beheren, maar niet kan publiceren. Het publiceren moet gedaan worden door een beheerder of bewerker. Deze rol is erg handig als je eerst zelf de berichten van een persoon goed wilt keuren, voordat ze op de site komen.

Abonnee/Subscriber: Dit is iemand die alleen zijn profiel op de site bij kan houden. Dit is handig als je privé berichten op je site hebt staan en ze door bepaalde personen met een account wilt laten lezen, maar je niet wilt dat ze dingen aan de site toe kunnen voegen.

Dit waren de verschillende rollen die mensen op je site kunnen hebben, dus nu door naar “Nieuwe Toevoegen”. Hier kan je nieuwe accounts aanmaken. Je kan invullen hoe de account moet gaan heten, wat het (standaard) wachtwoord is en wat voor rol de account heeft.

Het laatste tabblad is “Je Profiel”. Hier kan je dingen instellen als een nieuw wachtwoord, een schermnaam, ander email adres, etc.